Motorfiets navigatie
Home ] PC gestuurd frezen ] [ Motorfiets navigatie ] Links ] Disclaimer ]

rainblin.gif (4535 bytes)

© copyrights Frank, 2000

 

Home
GPS introductie
5MX introductie
GTR1000 introductie
Kabels
Behuizing

E-mail:mail.gif (15093 bytes)

My URL: http://surf.to/FVe

V3-URL

I got it for free at http://come.to

button88x31.gif (2210 bytes)

Best viewed in screenmodus 800*600

 ie4get.gif (7090 bytes)

Last updated:

19-07-01

==================

 

Navigatie op de motorfiets: klinkt als een overdreven hebbedingetje voor de freak. Ja en Nee. Rij eens op een (voor jou) onbekende weg en probeer eens op een snelle manier de juiste weg te vinden. Zelfs met een volleerd A.O.V. (= AchterOpzitVrouw, red.;) is dat knap lastig om met een gangetje de routebeschrijving en/of landkaart achterop de motor in bedwang te houden.Tanktassen met transparant venster zijn voor mij ook niet ideaal. De kaart is te ver van de ogen verwijderd en zodoende niet goed leesbaar. Daarnaast zit je natuurlijk altijd op een weg, die precies op de vouw van de wegenkaart ligt, of je hebt een weg waar uitsluitend snelwegen op aangegeven staan.

Daarom heb ik een navigatie systeem op de motor gebouwd met kleine aanpassingen. Dit werkt voor mij ideaal: geen gezoek meer, nooit meer vragen naar de weg. Met een navigatie systeem heb je real-time je actuele positie aangegeven op een elektronische wegenkaart. Én je kan een zeer hoge gemiddelde snelheid halen, omdat je niet meer onnodig hoeft te stoppen. Een alternatief is een hobbelmotor: daarmee kan je nooit verdwalen ;)

Enkele voordelen op rij:

  • Het systeem geeft een land- of wegenkaart nauwkeurig in beeld met je actuele positie met een nauwkeurigheid van 10-20 meter.
  • Onafhankelijk van de hardware fabrikant voor wat betreft de (wegen)kaarten, dus makkelijk up-to-date te houden.
  • Niet alleen op de motorfiets te gebruiken, maar ook in de auto, wandelend of fietsend.
  • Grotendeels opgebouwd uit standaard componenten.
  • Met een beetje geduldige handen en vrije uurtjes goed te maken.

Door het volgen van de "NEXT" icoontjes, worden alle aspecten stap-voor-stap belicht, behalve de (te) gedetailleerde pagina´s.

GPS receiver EPOC-palmtop Vervoer Kabels en voeding Behuizing voor de palmtop
g12xlfv.gif (12092 bytes) p5fr.gif (63557 bytes) gtr1000.gif (16731 bytes) kabeldos.gif (12434 bytes) pscase.jpg (4237 bytes)
back.gif (2620 bytes)

next.gif (2611 bytes)