PC controlled mill
Home ] Up ] [ PC controlled mill ] Motorbike navigation ] Links ] Disclaimer ]

rainblin.gif (4535 bytes)

copyrights Frank, 2000

 

Home
Up
Some products
Example
The machine
Original

E-mail:mail.gif (15093 bytes)

My URL: http://surf.to/FVe

V3-URL

I got it for free at http://come.to

button88x31.gif (2210 bytes)

Best viewed in screenmodus 800*600

 ie4get.gif (7090 bytes)

Last updated:

17-07-01

==================

 

PC-gestuurd frezen: een hele mond vol. Wat bedoel ik daarmee?

De freesmachine kennen we allemaal. Om daar goed mee om te gaan, moet je toch een redelijk goede timmerman of kunstenaar zijn. Nu ben ik geen timmerman, maar wil hem toch graag gebruiken omdat met een dergelijke machine heel veel mogelijkheden zijn.

PC-gestuurd frezen wil in dit geval zeggen, dat de bewegingen van de freesmachine uitgevoerd worden door de pc. Een geautomatiseerde timmerman dus.

Er zijn in de handel tal van machines bedacht, maar de meesten hebben een specifieke besturing. De uitvoeringen zijn dan zeker niet universeel. Om deze reden zijn de machines dan ook erg duur. En als de machines duur zijn, worden de produkten vaak ook duur door de hoge investeringen.

Aangezien ik in 1997 een plan had om een aantal dingen te maken, die niet zo makkelijk of snel handmatig gemaakt konden worden, ben ik aan het bouwen gegaan. Doel: een low-budget machine, die geautomatiseerd en met een hoge nauwkeurigheid produkten kan frezen uit hout, kunststof en aluminium.

Eindresultaten (produkten) zijn te vinden in enkele produkten. Hoe een produkt door mijn machine gemaakt wordt, valt te lezen in De machine.

 

 

back.gif (2620 bytes)

next.gif (2611 bytes)